Blog

Csak azért is, kedveskedjünk Valentin napon!

2021.01.27 08:35
Csak azért is, kedveskedjünk Valentin napon!

Ugye Te is tudod, hogy a Valentin nap honnan ered?
Ugye azt is tudod, hogy szeretetünket nem csak ezen a napon kell kimutatni? De vajon a túlhajszolt, mindenrefigyelős, néha a túlélésért küzdős mindennapokon is sikerül szeretnünk a párunkat úgy, hogy érezze is?
Néhány meglepi-tipp a romantikus énednek és egy kis történelem a cikkben...
Olvass tovább!

“From your Valentine”…..
...írta ezt kivégzése előtt Valentin püspök szerelmének. A legenda szerint a februári Valentin-nap, Szent Valentin nevéhez kötődik, aki kiállt az emberek jogaiért és a szerelmesek, jegyesek védőszentje volt. Összetűzésbe került tiltott összeesketések miatt II.Claudius uralkodóval ezért bebörtönözték és véget vetettek életének. Noha a Valentin-legendák mögött az igazság zavaros, a történetek  szimpatikus, hősies és - ami a legfontosabb - romantikus figuraként említik a püspököt ezért is volt akkora vonzereje. A középkorra, talán ennek a hírnévnek köszönhetően, Valentin Anglia és Franciaország egyik legnépszerűbb szentje lett.

Nálunk a 90-es években jelent meg, de a mai napig sokan horkannak fel morcosan, hogy ugyan minek ez a hóbort, hisz ha valaki szeret valakit, akkor azt ne csak Valentin napon tegye.
Ezzel egyet kell értenünk, de a mai rohanó világban, amikor megfáradt anyukák, apukák, szerelmesek a napi mókuskerékben futnak, észre sem veszik, hogy elrohannak a hetek, hónapok úgy, hogy kedveskednének egymásnak és itt nem csak a tárgyakra gondolunk ugyebár...

Ezért jó, hogy van egy nap az évben, ami felhívja a figyelmet arra, hogy :

állj meg,

nézz a szemébe,

simogasd meg,

csalj mosolyt az arcára és mondd el neki, hogy:

„olyanok vagyunk mint a borsó meg a héja” :)

Te vagy nekem a legfontosabb és különleges vagy a számomra! :)

Tippünk: Mivel a jó hír az, hogy ebben az évben ez a különleges nap vasárnapra esik, így meglephetitek egymást:
- egy reggeli kávéval, tetején habbal és szív alakú szórócukorral
- egy finom reggelivel amíg a másik még édesdeden alszik 
- szív alakúra kiszúrt pirítóskenyérrel
+ a tálcára a finomságok mellé lehet csempészni egy-egy személyes kis apróságot, ami sokkal többet ér a nagy dolgoknál. Egy személyes üzenetet saját kézírással, versrészletet a szerelemről, kavicsra rajzolt szivecskét a monogramotokkal...
de ha olyat szeretnél, ami a hétköznapokon is a társa lesz szerelmednek akkor jó ötlet például a fotós kulcstartó egy szuper pillanatról, vagy egy gyönyörű KönyvÉkszer az olvasni szerető Kedvesnek.
Boldog Valentin napot mindenkinek! :)
Webáruház készítés
SzilvaDekor